top of page
Sök
  • Anna Olsson

Utveckling av förändrings-ledning i Sverige


När vi hade skickat in vårt manus till boken "Förändringsledning" så gick vi ut och åt middag tillsammans alla tre för att fira. Ni som följt arbetet med boken fram till releasen i september 2019 vet att vi inte sågs särskilt mycket utan satt och skrev var och en för sig och hade många digitala möten. Under middagen utbrast Anette (som också var den som en gång kastade fram förslaget att vi borde skriva boken tillsammans) "vi kan ju inte bara lämna det så här, vi måste göra något mer!". I vårt fall blev "något mer" en konferens om förändringsledning där vi kommer sammanföra akademiker och praktiker för att utbyta erfarenheter från respektive horisont (även internationellt) och diskutera hur vi bäst kan föra arbetet med förändringsledningen framåt i Sverige.


Konferensen hålls den 13 februari på Mälardalens högskola i Västerås.

I nuläget är platserna för praktiker i stort sett fullsatta, och det finns ett fåtal platser kvar för intresserade akademiker. Här kan du anmäla dig: Anmälan


PROGRAM:


9:30-10:15 Förmiddagskaffe och registrering

10:15-12:45 Inledning och presentationer av deltagare

- Vad är förändringsledning, vilka olika perspektiv har vi i rummet

- Praktisk förändringsledning – hur applicerar man olika teorier och hur använder man olika praktiker. Erfarenheter av olika förändringsinitiativ. Förutom deltagarna har vi bjudit in personer som delar sina erfarenheter av både lyckade och mindre lyckade projekt.

12:45-13:30 Lunch

13:30-16:45 - Vilka trender finns inom området förändringsledning (begrepp/teorier/modeller/frågeställningar). Vi delar både ett svenskt och ett internationellt perspektiv.

- Samverkan akademi-praktik, vad fungerar och hur vill vi att det ska se ut. Vi får internationella inspel på hur det kan se ut och diskuterar hur det kan se ut i Sverige.

- Summering av dagen och diskussion om hur vi kan gå vidare

17:30-20:00 Gemensam middag


Efter konferensen kommer vi här att dela intryck, berätta om några av höjdpunkterna under dagen och beskriva hur en eventuell fortsättning kommer se ut. Så om du inte har möjlighet att delta den 13 februari, se till att följa vår blogg här!

195 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page